Monday, 8 November 2010

erm

untung sabut timbul, untung batu tenggelam --------------> score

Tuesday, 2 November 2010

dah dah.

"kamu percaya pada jodoh, Fahri"

"Ya, setiap orang memiliki..."
"jodohnya masing-masing"
Itu yang kamu selalu bilang.
Aku rasa sungai Nil dan Mesir, itu jodoh.

(Filem Ayat-Ayat Cinta)

Aku nk tgk cito nih ari tu, xde subtitle, x paham sepatah haram. Kene amik Indonesisch als Fremdsprache gamaknya. Pastu aku pown tengok citer Shutter Island. Wauuu wawawiwaa. VERY NICE kate borat sagdiyev. Tengok dols!!! Berputar otak kejap bila habis. Meh aku spoilerkn untuk korang. Hero die sebenarnye.

Korg nah tgk series delightful girl choon hyang? Aku prnh tgk typical citer korea!!! saker yg kasik beberapa bula lepas. Aku mati2 mintak heroin die mati betul2. Tapi apekn daya, typical citer korea, director die konar baring gak heroin leh hidup walaupon terjun free fall dari bangunan 6 tingkat. Malas aku tengok korea lagi, melainkn ade orang kencing aku cakap "Tengok korea dapat RM100" pastu tag kat gambar duit berkepul2.

Monday, 1 November 2010

Sunday, 31 October 2010

JNBMR


kalau kail panjang sejengkal lautan dalam jangan diduga

Wednesday, 27 October 2010

tu die bak ang

maleh betol aku nak tido skrg, kol 4.30 pagi, ape aku leh buat kol 4.30 pagi!!!

haaa aku ade idea.

Monday, 25 October 2010

my first time

video


lambat gilakkk nk upload, padahal internet laju dah.

good charlotte

Okay la aku nak citer satu benda ngn korang ni. Aku x tau cane nak start, sebab citer die panjang sangat. Nak pendekkan citer susah gak, sebab takut korg x paham nanti, nak tahu citer aku ni kene tahu setiap details, baru la korang boleh feel citer aku. Aku tgh pikir nak solution terbaik untuk korang ni, nak tulis citer panjang sampai korang x larat baca ke, nak tulis citer pendek yang korang x paham sangat ngn x feel sebab citer pendek. Susahkan nak buat decision? Satu hari aku pegi kedai beli spaghetti, aku suke makan spaghetti sebab cepat, senang, dan rase die acceptable. So aku pon naik tram pegi beli spaghetti, dalam tram tu ramai orang. dalam ramai2 tu aku perasan seseorang, pki jacke kaler hitam, kasut chuck. aku tengok org tu.

Sunday, 24 October 2010

the weekend

splice : dont mess with nature, or they will ***** you !
new moon : werewolf hates vampire
vampire sucks : spoof movies are always fun, no matter about what.
tricks r treat : on Halloween check your sweets before you eat it.
the last king of Scotland : in uganda if you mess with someone's wife, you will be hang by your skin.


ichliebefilme

Wednesday, 20 October 2010

ok fine

bapak best madrid lawan milan semalam. demn.

Sunday, 17 October 2010

NE

kemalasan dan kefed-upan 100 %.




screw that.

Tuesday, 5 October 2010

meh part 3

Susu 1Malaysia limpah ekonomi
KOTA KINABALU 4 Okt. – Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pelaksanaan Program Susu 1Malaysia di peringkat sekolah rendah bakal memberi kesan limpahan ekonomi yang lebih meluas dalam jangka panjang................ und so weiter.



Susu 1Malaysia?????

lmfao

Sunday, 3 October 2010

Kawan ku jatuh cinta

Oiit romeo (u know who u are),

gud luck la dalam percintaan, jage awek baik2, kirenye tips aku bagi ari tu membantu ke x? egal. Lepas ni, dah berdua, jangan la lupe meber2, kang gaduh ngn awek, member gak jadi bahu tempat bersandar.

All the best.

XOXO

Penghargaan Meggi

Pat n Yana,

Time kasih blanje meggi ari tu

sincerely,
XOXO

Monday, 27 September 2010

meh part 2

the last time i slept was two days ago. it suxxxxx

Sunday, 26 September 2010

meh

who's in charge of the chicken nugget?

Sunday, 19 September 2010

hampeh 3.30 pagi dah???

Thursday, 16 September 2010

Tuesday, 7 September 2010

xde keje

http://www.youtube.com/watch?v=sN40lATBjFg&feature=related

Monday, 6 September 2010

soalan paling xde paedah dalam dunia

butang baju melayu korang ade brape???

Sunday, 5 September 2010

kini tiba masanya berhari raya


raya hari jumaat ke khamis?

Saturday, 4 September 2010

=)

smiley is overrated.

Thursday, 2 September 2010

Tuesday, 31 August 2010

Wednesday, 25 August 2010

Wednesday, 4 August 2010

x

diari hari ni : sejam lepas aku kene "sucker punch" terbaeknyer


nnt aku nk share ngn rakan2 engineering.

Thursday, 15 July 2010

Hilfe Gebraucht Bro

sape free skrg, tolong basuh pinggan aku. Spülmittel dan sponge disediakan.

Wednesday, 14 July 2010

Monday, 5 July 2010

Just In Time

Lagi 2 hari nak exam, baru paham benda yang prof ajar 2 bulan lepas.

True Story.

The Kooks - She Moves In Her Own Way




videoclip die adalah idea yang best untuk cuti summer ni. If i have any.

Saturday, 3 July 2010

Lepas Makan Nasi Beriyani Afghanistan

All Afghanistanis should stop making bomb and cook Nasi Beriyani instead. Its in your blood.

Harga : 5 € sepinggan

Wednesday, 30 June 2010

Stand der Technik

kene contact skali, pecah terus. Camne x nak kasi die pecah, solutions :

1) pakai material lagi berkualiti
2) besarkan dimensions
3) optimize dimensions dia, tapak lagi kuat.

weiter...

Tuesday, 29 June 2010

bro's code

x macho laaaa bro, utang nasi lemak sebungkus aku ari tu ble nk baya"

Monday, 28 June 2010

there are places i will never forget all my life




YNWA

Formal Complaint Letter to MTV Germany

Greco Zimmerman,
Rumah no. 4,
Taman Permai Indah.
__________________________________________________

CEO MTV Germany,
Köln @ Berlin

Tuan/Puan,

Masalah Berhubung Video Yang Pihak Tuan Pasang

dengan ini saya nak complain pasal salah satu video yang encik pasang di channel MTV encik setiap pagi. Video tersebut adalah video ini. Saya berhadapan masalah setiap kali encik tayangkan lagu ini.

Setiap pagi setelah bangun, saya selalunya akan busy dengan aktiviti berikut :

1) Gosok gigi
2) shave
3) Menyapu sandwich untuk lunch saya
4) Shower dan aktiviti lain-lain berkaitan bau wangi
5) Prepare untuk ke tempat kerja

Tetapi saya berhadapan masalah untuk meneruskan aktiviti diatas setiap kali video tersebut muncul di tv saya kerana penyanyi tersebut boleh tahan cute dan nyanyian beliau best, saya yakin mana-mana lelaki pon (spt David Beckham, Orlando Bloom, Brad Pitt mahupun Rosyam Nor) boleh cair apabila menonton video tersebut.

Penyanyi itu juga secara tidak langsung menganggu konsentrasi saya semasa melakukan aktiviti diatas. Ini sangatlah bahaya encik, sebab sepanjang aktiviti tersebut saya terdedah dengan bahan kimia dan objek tajam.

Untuk pengetahuan encik, setiap kali video itu ditayangkan, saya akan berhenti drpd sebarang aktiviti dan akan duduk 4 meter drpd kaca tv saya untuk mengahayati lagu tersebut dan penyanyinya skali. Untuk memahami perasaan saya dan lelaki-lelaki lain, cuba encik tengok sendiri video tersebut dan tumpukan perhatian encik setiap kali penyanyi tersebut cakap "But darling, you are the only exception.........." dan kemudian die senyum. Encik tengok lah sendiri video tu! Kalau encik cakap encik x rasa apa-apa, saya cadangkan encik buat appointment dengan pakar sakit puan terdekat dgn rumah encik sekarang juga. Itu untuk kebaikkan encik.

Saya juga telah disahkan menghidap penyakit allergic kepada perempuan cantik, dengan ini saya pon meminta encik menghentikan video lagu Satellite oleh Lena Meyer Landrut dan video lagu WC oleh Shakira, lagu WC tu x sedap mana pon encik, tapi Shakira dalam video tu................ .Walaubagaimanapun encik boleh teruskan pasang lagu "Waving the flag" oleh K'nan, saya x menghadapi sebarang masalah langsung sepanjang lagu itu. Saya rasa kan encik, K'nan tu macam justin timberlake version Africa. Hahahaha.

Saya telah cuba untuk menipu diri saya dengan berkata, "Alahhhh Nora Danish pon lagi lawa drpd Hayley tu, setakat rambut merah boleh arr". Tapi usaha ini masih gagal. Encik, untuk tipu orang lain, itu perkara mudah, tapi nak tipu diri sendiri. Sigh.

Dengan ini berakhirlah sudah surat saya, cuba encik letak diri encik dalam situasi saya.

Mit freundlichen Grüßen,
Greco Zimmerman

Sunday, 27 June 2010

my guilty pleasure

korg ade x lagu yang korang suke, tpi klu boleh xnak orang lain tahu korang suka lagu tu? Sebab mungkin akan mengurangkan level kemachoan @ lari dari tema hidup korg. Contoh mat metal layan lagu lady gaga ke, ataupon perempuan baik-baik layan lagu metallica? Mesti ada kan.

Ni lagu guilty pleasure aku :

1)
2)
3)
4)
5)
6)

p/s - hahaha....segan nak cakap

ok lah, aku cakap satu je :

1) C*** H*** F****** I* L*** - Elvis Presley

Saturday, 26 June 2010

Perbualan dengan orang kaya

Orang kaya : Money is not everything

Greco : But everything needs money

Orang kaya : Yeah, but we dont need everything

LOL

Watak :

Prof. Podolski (org. German)
Prof. Achmed (org. middle east)
Greco (or. mesia)

Situasi :

Prof. Podolski, Porf. Achmed ngn Greco tgh discuss

Lokasi :

Dalam bilik Prof. Achmed

Kejadian :

Prof. Walter lalu depan bilik Prof.Achmed dgn tergesa-gesa.

Dialog :


Prof. Achmed : Tgk tu Prof. Podolski, Prof. Walter blah balik rumah macam tu je, x cakap dah have a nice weeekend ke, bye-bye ke, see you next week ke. Xde budi pekerti betul, sombong. Tadi kite ajak die baik-baik minum kopi, berkenalan, buat buat baik, die nak balik, buat dek je kat kite. Malas saya nak buat baik lagi dgn die, muke je paka songkok.

Prof. Podolski : Dia nak cepat kot, maybe dah ade appointment dgn doktor gigi, ataupon nak ambik anak die kat skolah. Xpon ade janji dinner dgn org malam ni, maybe die x perasan kite kat dalam bilik. Awak ni sesitive sgt.

Prof. Achmed : Huh!!!! (Masih x puas hati)


Kesimpulan :

Beginilah kite generasi skrg yg hidup dalam globalisasi, dah kene bekerja @ blaja dgn org dri lain-lain negara. Setiap org ada perangai die masing2, ada culture die masing2. Apa yg kite kene buat adalah tolerate dan respect culture org lain dgn sebaiknye. Dah x leh cakap "You x suka malaysia, you pergi balik Colombia la wehh". Dunia skrg xde sempadan.

p/s - klu korg lembab sgt nak paham, drpd dialog diatas, korg dpt lihat mcm mane org yg berbeza-beza intreprate satu2 situasi tu. Utk org german, die x ambil hati langsung bile Prof.Walter blah x ckp apa2. Prof. Achmed lak, kecik hati bile Prof.Walter buat macam tu, maybe lepas ni akan effect working condition mereka. Ehhh aku lupe satu watak lagi. Greco!!!!! Macam mane greco interprate situasi tu.


Alahh korg org mesia jgk, korg tahu kot ape greco pikir.

Friday, 25 June 2010

Untuk mu Din

weekend ni weh, jom buat benda best!!!!

Perbualan dengan loser

Greco : Ko ni baek sgt la

Loser : Suke ati aku la nak jadi baik.

Greco : Org ckp, nice guys finish last.

Loser : Yeah, nice guys finish last, but bad guys never finish at all.

BUZZ!!!!!!

Greco : k la, kite sambung lenkali. Ada hal nk discuss ngn kawan aku.

Thursday, 24 June 2010

Doshlan gegen Ghana

Sape2 yg tgk game skali ngn aku smlm, aku nak ishtiarkan korg sgt cool ok!!!!! Wlpon team yg aku support kalah, tpi pengalaman tgk bola ngn korg adalah lebih bermakna.

I'm proud to say :

I 'm no 1 Ghana Fan.
Ghana, You will never walk alone
Ghana, more than a club
Glory Glory Ghana

Tuesday, 22 June 2010

diary hari ni

xde mood arr nk tulis, dgr lagu je la. Kawan aku letak kt status ym, aku terus layan.



bye2.

ingt aku nk tulis diary betol2 ke?

Monday, 21 June 2010

about today

malas aku update, klu aku update pon, utk org yg dah scheinfrei je.

Sunday, 20 June 2010

panik panik panik

apabila panik, jom dgr lagu snoop dog

Friday, 18 June 2010

entri baru entri baru, aku suke entri baru

Din, video tu klako dows, muahahahaha. demn

Bersoal Jawab

Soalan : Alles klar ?

Jawapan : Ach was, gar nix .

Hilfsmittel utk jawapan yang lebih baik : R*********** , I************* , S************, T************

Tuesday, 15 June 2010

peeeep

bunyi vuvuzela sgt bising.

Saturday, 12 June 2010

Xde benda yang sempurna

Ada sorg kawan aku tu, die bodoh, tapi otak die bijak.

Idiot with a good brain

Friday, 11 June 2010

rase nk bgi hadiah kasut jogging je

Tuesday, 8 June 2010

Thursday, 3 June 2010

Kisah Sangkut Dalam Tandas

Aku tgh masak nasik goreng ni, tibe teringat nk citer psl citer greco sangkut dlm tandas. Nnt klu aku lupe korg tolong igtkn aku nak citer psl mende ni. Akuz takut lupe lgi, klu aku lupe aku x rugi ape2, sbb aku mmg dh tau citer tu, korg la yg rugi sbb x tau lgi.


nnt igtkn aku.

Tuesday, 1 June 2010

jain

lawak gilo tv total tadi, sakit usus gelak.

schal biru

masih ku suke

Friday, 28 May 2010

The Last One

Hello,

seperti hint yg aku dh bagi kt p/s post aku yg sblm ni, blog ni akn ditukar pemilik, memandangkn aku kene bagi commitment mase aku kt benda laen. Jadi ini adalah post aku yg terakhir. Enjoy.

Tapi jgn bimbang, blog ni bukannye akn didelete; blog ni akn diteruskn, tetapi oleh penulis baru. Penulis baru ni aku pn x beberape kenal die, mule2 aku was-was jugak nk kasik die amik alih blog aku ni, tapi lepas discuss thru internet sikit2, aku pn bace sample post die, kiterg pn capai persetujuan aka kata sepakat, yg die akn teruskn penulisan blog ni. Nak tahu sape die.........

Nama dia Greco Zimmerman, tpi tu name pena die je. Beliau pn study kt salah satu uni kat germany ni, tpi aku x sure sgt bidang engineering yg mane satu. Aku x pernah jumpe die in person, mcm aku ckp tadi, kiteorg just contact thru internet. Cara die tulis lebih kurang aku jgk, cume die lebih outspoken. Macam aku sblm tulis ape2 kt internet ni, aku sgt berhati-hati, sbb internet ni senang sgt misleading.

Contoh kat facebook, byk kali dh aku jmp org yg klu tgk facebook die, mcm h@ram, tpi bile dh kenal, dh jumpe muka ke muka, ok je sbnrnye. Sbb tu dlm blog pn, aku berhati-hati bile nk tulis, takut org misjudge. Tapi lepas ni aku x tulis ape-ape dah, Encik Zimmerman pulak yg tulis, aku akn join korang, duduk depan screen, bukak que sera sera, dan bace diam2.

Jadi dgn ini, berakhir lah pembabitan aku dlm blog ini, diharap korg boleh terus setia dgn blog in yg akn dipegang oleh Encik Zimmerman. Dia dh ckp, die akn buat pembaruan slow2, slow mane kite tgk same2.

So last words, aku mintak maaf kt pembaca klu ade salah dan silap, teruskn maju jaya, bebaskn minda anda, and peace out.


sekian,
syam


oooh lupe, slmt maju jaya Greco Zimmerman

Tuesday, 18 May 2010

overheard

"ich weiß es nicht, wovon ich rede, aber ich weiß, dass ich recht habe"

trans : i dont exactly know what i am talking about, but i know, that i am right.


p/s - talking about high self-esteem
p/s - blog ni akan ditukar pemilik

Monday, 17 May 2010

Makcik cleaner bergosip

aku : ich verstehe nicht alles, aber ich finde es witzig

(i dont understand everything, but i still find it funny)

Sunday, 16 May 2010

Jalan singkat kekayaan

Aneh betul dgn iklan "online facebook dapat RM100". Benda tu merepek dan x masuk akal.
Kadang-kadang aku rasa macam nak buat bet :

Saya (M*** H****** B** R****) akan bagi RM100 cash kepada sesiapa sahaja yang dapat buktikan kepada saya yang dia berjaya masuk skim "online facebook dapat RM100" dan betul-betul dapat seratus bila die online.

p/s - bring it on

doktor buat lawak

manusia : doktor, saya nk baring boleh?
Doktor : awak buat lah ape awak nk buat, nak buat summer sault pon boleh

p/s - dialog sebenar ni

Saturday, 15 May 2010

Part 2

Bebaru ni aku tgk berita tv3, malang nasib aku, bukan azlina redzuan pembaca hari tu. Aku rase nk tutup terus, tpi aku kuatkn iman, dan teruskn menonton. Ada berita psl sorg student oversea, kene masuk court sbb didakwa cuba nk buat ganguan seksual kt sorg bdk perempuan bawah umur. My god.

Bdk oversea tu pgi jogging, pastu die nmpk sorg bdk perempuan underage ni, cute gamaknye bdk kecik tu, tup-tup die berenti pegi pegang bahu bdk tu. Da-dan nnt kene charge kat court dakwaan cube nk buat ganguan seksual, nak raba ape ntah.

Nasib baik la, sutdent tu terlepas dri apa-apa dakwaan.

Seperti biasa post kali ni x membawa apa-apa maksud. Tapi pengajaran, jgn la mesra sgt ngn org-org x kenal, dont talk to stranger, dan teruskan berjogging utk kesihatan jantung.

p/s - bersukan untuk negara. jogging 15 minit dh pancit, pe cer

Cerita harimau dan si kancil, kura-kura dan arnab

Aku tgh cari sesuatu skrg, bile aku jumpa, aku rase aku akn dpt solve kn 60% masalah skrg. Ehhh jap ade ke benda macam tu.

Ok itu mukadimah je.

Ni baru masuk isi penting. Pernah x korg rase yg hidup ni sbnrnye xde hitam putih? Mula-mula korg rase benda yg korg ade tu best, tibe2 nmpk pulak byk kekurang die. Contohnye ipad, korg rase korg sgt cool, byk apps yang best, practical lak tu, tgh2 pki tu, tayang2 kat member sket, 2-3 bulan pki. Dtg perasaan dlm diri. Ipad ni rupenye xde apps yg aku perlukn, drpd beli ipad, baik aku beli handycam.

Ok itu point merepek.

p/s - sumpah ni x mcm yg korg fikirkan. Apa yg korg fikirkan.

ok itu p/s tipu-tipu je. Ni p/s betul2 :

p/s - bace balik dri atas

Thursday, 13 May 2010

Erti Gila

Bile nk buat thesis, student pulak yg kene bayar dekat uni. Its like paying 100 € for a rotten apple.


Next sem boleh daftar dekat hospital bahagia tanjung rambutan, summer intake.

Currently listening to :
Hey soul sister - Train

Wednesday, 12 May 2010

wutever

i dont know how you do it, but everytime you ...................... , i smile

Sunday, 9 May 2010

Tuesday, 4 May 2010

Lawak Twitter

HEY! What did one snowman say to the other snowman? "Do you smell carrots?" HAHAHAHAHAHAHAHA! Get it?! HAHAHA!




p/s - LOL

Reply Ainul's comment

Hai Ainul, cool x klu aku reply camni? HAHAHA. Nnt aku sambung, ade byk benda nk tulis, tpi keadaan x mengizinkan (ayat drama nurkasih). Aku skrg baru 2 minggu masuk rumah baru, pastu barang2 bersepah lagi, dapur pon dh lame x berasap. Rasa mcm nk cari org.gaji pon ada ni. Klu ade org nk cari part time keje, leh ckp kat aku.

Saturday, 1 May 2010

1 May 2010 My Story For Today

Hari ni 1 Mei, seperti 1 mei tahun2 yg lepas, org2 byk tunjuk perasan kat jalanraya mahupon highway. Tapi aku buat benda yang lagi best drpd menunjukkan perasaan.

To Be Continued

Wednesday, 21 April 2010

Boss baik

Hari tu aku siapkn report practical semester lepas berpeluh-peluh tulis. Pastu malam kol 12 camtu aku pon menghantar file pdf tersebut kpd ex boss aku. Pagi semalam aku pon dapat reply drpd die. punye lah sempoi die, senyum kambing aku lepas baca email die.

Dia tulis camni :

"
Dear Mr. ******* (nama aku)

i have just....


Ehhh alamak, aku kene kejar train la, lenkali la aku sambung

Thursday, 15 April 2010

The Promise

Come to malaysia and i will show you paradise

Wednesday, 3 March 2010

Benda yang sama

i talk a lot about it today, not an easy topic.






currently listening to :

lost - coldplay feat jay-z
undisclosed desires - muse

Tuesday, 16 February 2010

Cara-Cara Nak Plan Future

adakah anda plan masa depan anda? tidak? bagus. Ya? bagus.

1 - Plan (berangan, fikir, mengelamun, tanya pakar, tulis atas kertas, buat mind-map)
2 - Wait

Wauu





p/s - hello encik A. ape cit? hehehe

Tuesday, 9 February 2010

The Birthday

Heppy Birthday Kak Yla yang ke ..........

Semoga Winter yg sejuk ni x berjaya memadamkan lilin kat kek birthday =)

Monday, 8 February 2010

Finally.......i see you

tonight something interesting happened

Tuesday, 2 February 2010

Balik dari tempat kerja





p/s - when love is gone, everything else goes the same way
p/s - bukan aku ye

Friday, 29 January 2010

my my

andy, 40 years old engineer : my wife heh, bla bla bla...when she starts to talk, she doesnt stop

p/s - tajok xde kene mengena
p/s 2 - cobaan...ape die labi, cobaan

Wednesday, 27 January 2010

Di Tempat Kerja





p/s - kau seru akulah ...........

Monday, 25 January 2010

Resepi: Ayam Nuget Style Istanbul

Pernah buat nuget tak? ye la, asyik makan makanan malaysia je, ape kate kite masak benda lain pulak, masakan ala2 Orient ke. Hari ni aku nak share satu resepi baru dari Turki, senang je nak buat, dan sedap (klu terer la). mari mulakan, igt ni style org profesional, klu korg baru mule2 nak blajar, x leh ikut cara ni :

1 - pegi kedai turki terdekat
2 - beli nuget ayam
3 - balik rumah panaskn oven, brape darjah celcius aku x leh nak cakap, org pro die agak2 je
4 - masukkan nugget


p/s - pegi study laaaa!!!!!

Saturday, 23 January 2010

Postcard




bought it at cologne

p/s - everything will be fine

Friday, 22 January 2010

Movie: Burn After Reading (2008)



"Intelligence is relative"

Trailer

Rating aku : ---
Rating IMDb : 7.2 / 10
Brape kali dh tengok : 1

Sinopsis:
Ni movie kedua aku drpd Coen brothers, yg pertama aku tgk "No Country For Old Men". Dua-dua movie best, tapi pelik, bukan tipikal movie. Lepas abes tgk movies dieorg, mesti aku tertny2, ape Coen brothers nk ckp ni? Ape mesej korg dlm movie ni?

Antara Part Yang Aku Suka :

1) Cubaan nak jual maklumat kat Russian Embassy

2) Ending
CIA Superior: What did we learn, Palmer?
CIA Officer: I don't know, sir.
CIA Superior: I don't fuckin' know either. I guess we learned not to do it again.
CIA Officer: Yes, sir.
CIA Superior: I'm fucked if I know what we did.
CIA Officer: Yes, sir, it's, uh, hard to say
CIA Superior: Jesus Fucking Christ.


Kenapa Aku Suka Movie Ni :
Entah, smpi skrg kompius

Aku Rekemen/Empfehlen Movie Ni :
Kalau korg rase "No Country For Old Men" best.

Kalau Suka Burn After Reading & Nak Tengok Movie Macam Ni Lagi :

1) No Country For Old Men

-satu movie je aku boleh compare

Komen Penonton :

"
the bigest heap of shit of a film ive seen in a while " (there you go =) )

"Utter Hollywood drivel. Meaningless, stupid, anything but brilliant. "

"this movie is very different had my face in a what the heck mood " (same mcm aku)

"when i went to see the movie i didn't expect it to be that funny ...you must see it if you're into black comedy :P "

Tuesday, 19 January 2010

Antara Dua

Korg pernah dgr x lagu lagu farah af2 - antara dua? xde kene mengena pon, ikuti kisah encik sameon ini.

Situasi 1

Boss 1 : encik sameon, u pergi kat boss 2, then bla bla bla bla, dan bla bla bla, pastu bla bla. ok?
Encik sameon : yes
Encik sameon : Boss 2, boss 1 asked me to come to you, he wants to bla bla bla bla, dan bla bla
bla, pastu bla bla.
Boss 2 : What? this idea is very stupid, its ridiculous
(he used the word "schwachsinn" to describe the idea of boss 1, which means rubbish or
nonsense hey its boss 1 idea, not encik sameon's). Hey boss 3, did you hear that? ha,
boss 1 wants to bla bla bla bla, dan bla bla bla, pastu bla bla.
Boss 3 : lol
encik sameon : (ohhh come on boss 3)

Situasi 2

Boss 3 : encik sameon, this is how you do it, abcdefghij after that kl. Understood?
encik sameon : yup, sure
encik sameon : Boss 1, for further procedure, we must abcdefghij after that kl.
Boss 1 : what the......? no. we must do abcde then kl, after that fghij . Doing otherwise is against
our company procedure, we will not get the result we wanted to.
encik sameon : ..................









Monday, 18 January 2010

Sunday, 17 January 2010

Movie: Paranormal Activity (2007)


"What happens when you sleep"

Trailer

Rating aku: 7/10
Rating IMDb: 6.9/10
Brapi kali dah tengok: 1

Sinopsis:
Micah, seorang day-trader, dan Katie, seorang student sudah couple selama 3 tahun dan akhirnya bercadang utk tinggal serumah. Apa yang Micah tak tahu, gf die sbnrnya sudah difollow oleh seekor hantu sejak umur 8 tahun. Jadi hantu itu turut ikut Katie ke rumah barunya dan terus kacau mereka.

Hantu tu pernah bakar rumah katie, kacau dia dgn adik dia, dan mcm-mcm ganguan lagi.

Micah beli camcoder utk rakam apa yang jadi bila mereka tidur. Macam-macam yang terjadi, contohnya:

1) Bunyi dinding dihentak
2) Bunyi "grunting"
3) Pintu bilik ditutup dengan sendiri (ni feveret hantu tu, suke btol main pintu)
4) Suis bukak tutup sendiri
5) Paling horor = Katie kene tarik kluar

Micah dgn Katie buat mcm-mcm utk hentikan ganguan tersebut, beli Ouija board, panggil bomoh dan pawang, Micah maki-maki hantu tu, letak bedak atas lantai, dsbnya.

Macam manakah kesudahan ganguan tersebut?

Antara Part Yang Aku Suka:

1) Katie kene tarik dari katil
Terkejut nak mati aku tengok, bapak dia!

2) Ouija board
Micah dgn degilnya cube utk comunicate dgn hantu tersebut, tengok apa jadi?

3) Research kat internet
Micah dgn katie jumpa youtube kat internet pasal kejadian yang sama berlaku kat pompuan lain berpuluh-puluh tahun dulu. Apa jadi kat pompuan tu.

Kenapa Aku Suka Movie Ni:
Sebab yg sama aku suke cloverfield dan rec
. Mcm real

Aku Rekemen/Empfehlen Movie Ni:

Paling terbaik, korg tutup lampu biar gelap, pasang speaker, dan jauhkan drpd pegang gelas berisi air dsbnya.

p/s - jgn tgk sbb nk tgk hantu, tgk sebab nk rase takut.

Kalau Suka Paranormal Activity & Nak Tengok Movie Macam Ni Lagi:

1) Blair witch project

2) Rec

3) cloverfield

Semua stock camera goyang, best.

Komen Penonton:

"
I jumped like a little bitch in this movie." -KeightrRida on youtube

"i saw this. is was fucking SCARY AS FUCK!! i cried.. ;-; " - anonymous

"I seen the movie and I gotta say: What did the audience find so scary in this movie that made them jump off their seats with panic faces? I'm guessing it's the first horror movie they seen in their lives."

"Aku igtkn lagi takut, tapi xde la sgt, es geht" - aku


Tuesday, 12 January 2010

pESAnaNpEnAJA!!



Bedebummmmm............

Herr M kat opis ini ade first aid kit x, Herr m tolong balutkan injury saya ni!

ok...ok...boleh.....

Kenapa dengan tangan awak?

- jatuh tadi, kasut licin kot

Adakah awak dilindungi oleh mana-mana syarikat insurans? seperti syarikat !@# ataupon syarikat %^&*?

- haaa? ade2 syarikat !@#

Ini dikira sebagai kes kemalangan di tempat kerja, esok kene isi borang kecederaan, buat report dan jumpa head of department, siapakah saksi kecederaan awak? siapakah yang balut luka awak?

- Herr M tolong balut tadi. Tapi luka sikit je.

Baiklah Herr M akan jadi saksi untuk kes ini.

- kes INI ?

(Patutla Herr M tenung semacam je luka tadi, die kene soal jawab ngn head of department rupenye esok, sorry Herr M ter-nyusahkan, asal x cakap? aku bawak camera tadi, boleh ambik gambar luka sebelum balut)

Awak ada sakit di bahagian mana2 lagi tak? Luka awak teruk ke tidak?



- xde, luke je, tapi dalam la jugak, saya nmpk isi saya tadi.



(Tapi klu standard Rambo, die x rasa ape2 kot, sakit macam kene garu shj)

p/s - nyesal jatuh

Monday, 11 January 2010

Engkau Exam

" Great people do great things, like not afraid of their final sem exam "






Sunday, 3 January 2010

2010

If I only have one wish for 2010, it would be that nobody starts war this year.

At the end of last year i read a book written by a 15 years old girl entitled Anne Frank: The Diary of a young girl. She was a Jewish girl in Amsterdam during the second world war. She and her family was victim of Hitler's anti-Jews policy. So during the war, they went hiding inside a house for 2 years and during those years that Anne Frank wrote this book.

Recommended that you visit her hiding place, during your stay in Amsterdam.

I consider it an act of terrorism. Its all the same, when you kill innocent people, whatever methods you use. Be it:

1) Chopping someone's head off samurai style.

2) Gassing victims inside chambers.
-ehem2, you know who did this

3) Dropping powerful atomic bombs purposely on city full of civilians.
- remember Hiroshima and Nagasaki?

4) Blowing yourself up and people around you in public places like market or school
- people go to market to buy fresh fish or vegetable, not to get their body blown to pieces!
(take notes terrorist wannabe)

Points 1,2,3 all happened during WW2 and number 4 happens a lot nowadays.

So why only one party is ashamed and really feels guilty of what they have done, while the others still walk around with no regret whatsoever, is beyond me.

They call people terrorists and never see the blood on their own hands.